Als u als particulier of als zakelijke opdrachtgever een schilders-, behangers- of glaszettersbedrijf zoekt, wilt u niet alleen vakbekwame mensen, maar ook de zekerheid dat het gekozen bedrijf zijn afspraken nakomt. Denk bijvoorbeeld aan een goed onderbouwde offerte zonder onaangename verrassingen, aan een planning die klopt en aan de afgesproken kwaliteit en garanties op materialen en arbeid. Kortom: u wilt zekerheid. Gelukkig zijn er veel bedrijven die doen wat zij beloven. Maar welke zijn dat, waar kunt u die vinden en vooral... waaraan herkent u ze? Tot 1996 was het vanzelfsprekend dat iemand die het schilders-, glaszetters-, of behangersvak uitoefende, vakbekwaam was. Met de versoepeling van de Vestigingswet in 1996, werd het een stuk moeilijker om 'het kaf van het koren te scheiden'. Daarom heeft de Koninklijke Vereniging FOSAG reeds in 1995 de Erkenningsregeling opgericht. Hier kunnen uitsluitend schilders- en afwerkingsbedrijven aan deelnemen die in het bezit zijn van alle vak- en bedrijfstechnische diploma's. De deelnemende bedrijven worden 3-jaarlijks grondig geïnspecteerd en werken volgens leveringsvoorwaarden die zijn overeengekomen met de 'vereniging eigen huis' en de Consumentenbond.Bij een schilder moet u zich afvragen of hij een vakman is, of hij een goed advies geeft en of hij werkt met professionele verfsystemen.
Bij een AF-erkende schilder bent u daar niet alleen verzekerd van, hij garandeert heel wat meer. Zoals:

  • Minimaal 2 jaar garantie op buitenschilderwerk.

  • Minimaal 4 jaar garantie op binnenschilderwerk.

  • 6% btw als uw huis ouder is dan 15 jaar. (experiment tot 2006)

  • Een complete, duidelijke offerte en leveringsvoorwaarden die zijn overeengekomen met de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

  • De onderwerping aan de onafhankelijke Stichting Geschillencommissies voor consumentenzaken. Garantie door de Stichting AF.


De AF-erkende schilder houdt zich aan die garanties. Nog voor de werkzaamheden begonnen zijn merkt u al verschil. De AF-erkende schilder kan u namelijk een gedegen totaaladvies geven, ondersteund door de juiste stalenboeken en kleurenwaaiers. Vervolgens kunt u erop rekenen dat er uitsluitend gewerkt wordt met professionele verfsystemen die op de juiste wijze duurzaam worden aangebracht. De garantie die u op het buitenschilderwerk krijgt is automatisch twee jaar. Kiest u voor een garantie van standaard drie jaar of meer, dan zal het verfsysteem daarop aangepast worden. Binnenschilderwerk heeft minder te lijden. Daarom geeft de AF-erkende schilder daar een garantie van vier jaar op.

Herken én erken de verschillen als u op zoek bent naar een goede schilder! De ene schilder is de andere niet. Zoals u ziet, zijn er nogal wat verschillen. Kies daarom altijd voor een AF-erkend vakman, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat. Bovendien betaalt u voor al deze zekerheden niets extra. Sterker nog, hoe langer u plezier heeft van het schilderwerk, hoe voordeliger u uit bent. Een AF-erkend vakman geeft u dus niet alleen waar voor uw geld... hij garandeert dat ook! En ook dat geeft een heel herkenbaar verschil.

Onderhoud NL


.naar boven